TIJDREIZEN DOOR 2023

Een nieuwe opleiding, webshop, reizen en nog veel meer

Een nieuw jaar met nieuwe uitdagingen

2023 is alweer een even aan de gang en zijn er al wat dingen gebeurd waar ik mega blij mee ben of erg naar uit kan kijken. Maar wat gaat 2023 voor mij betekenen, waar wil ik op letten en wat zijn mijn doelen voor dit jaar? En hoe kijk ik terug op 2022, wat heb ik gedaan, wat wil ik anders doen en wat zijn dingen die ik graag nog een keer wil doen. Ik neem jullie mee terug naar vorig jaar en ik kijk in de toekomst naar eind van dit jaar.

Terugkijkend op 2022

Laat ik het zo zeggen, 2022 was een bijzonder jaar waar ik veel heb gedaan en heb meegemaakt. Een van die dingen was het afstuderen natuurlijk, wat een fijn puntje om dit af te kunnen strepen. Mijn tijd op het SintLucas was erg leuk. Ik heb veel geleerd, maar het was ook een periode waar ik mezelf goed ben tegen gekomen. De hele Covid uitbraak heeft mijn opleiding toch flink gedwarsboomd en ik had gehoopt dat ik na mijn opleiding er wat meer uit kon halen.

Er was niet alleen dat, want 2022 begon met nieuw vriendje. En nee, niet zo’n vriendje die je na een maand alweer dumpt omdat je hem beu bent. Nee, dit kleine vriendje is gelijk een nieuw familie lid geworden. Midden januari hebben wij kennis gemaakt met Kody, onze kleine nieuwe viervoeter die we echt niet meer kunnen missen.

Dit jaar had ik 3x halloween, wat al begon in februari aangezien de Horror Zone een uitgestelde editie had. Maar ook de Spooknacht in de Efteling mag zeker niet vergeten worden. Een bizar mooie nacht met een prachtig afscheid van het spookslot.

Diverse conventies zijn ook bezocht dit jaar zoals Facts in België waar ik o.a. Danny Trejo heb ontmoet, leuke uitjes waaronder Europa Park met de Efteling, mezelf tegen komen in de Netflix serie Dirty Lines en een mega leuke carnaval.

Maar waar ik nog steeds graag naar terug kijk en waar ik nog steeds heel graag naar terug wil is toch wel naar London. Lekker een aantal dagen genieten van deze mooie stad helemaal in mijn uppie. Het reizen alleen is mij zeker goed bevallen en ik wil daar dit jaar ook zeker nog naar kijken.

Wel, niet, wel, niet, wel niet HBO

Al heel lang roep ik “ik ga niet naar het hbo!!”, maar stiekem ben ik nu toch weer aan het kijken naar een opleiding. Jammer genoeg is het lastig om als MBO student een fatsoenlijke baan te vinden in de media wereld. Zodra je solliciteert krijg je als antwoord terug “nee helaas ben je het niet geworden, we zoeken mensen met meer ervaring” of “nee helaas, we zoeken alleen stagiaires”. Nu was mijn hele mbo opleiding ook een grote chaos met de hele covid periode. Netwerken was lastig en fatsoenlijke stages waren er ook niet echt. Je moest geluk hebben als je ergens kon blijven plakken of wat kon vinden na je opleiding. Nu zijn er wel een aantal klasgenoten die dat geluk hadden, maar er zijn er ook best veel die hbo zijn gaan doen.

De reden dat ik niet koos voor het hbo was omdat ik een vrij chaotische student ben en echt niet dol ben op leren uit boeken, toetsen maken en bepaalde vakken volgen. Maar na wat goede informatie, oriëntatie en een hele leuke open dag kwam ik erachter dat deze opleiding toch misschien wel heel erg leuk is en zonder dus alle toetsen en langdradige vakken. Deze opleiding is heel praktijk gericht wat ik juist een fijne manier vind van leren. Dus wie weet wordt het wel wat en begin ik in 2023 wel een nieuwe opleiding!

Magie met een digitale pen

Een van de hobbies die ik weer goed heb opgepakt nadat ik ben afgestudeerd is het tekenen. Al jaren ben ik volop aan het tekenen en nu was het dan eindelijk tijd om eens goed te kijken naar een kleine webshop. Het creëren van een stijl blijft af en toe nog erg lastig, maar als ik dan kijk naar 10 jaar geleden… dan ben ik er wel flink op vooruit gegaan. Ook ben ik altijd van het traditioneel tekenen geweest, maar ook dat is veranderd naar digitaal tekenen.

The Woodlinger staat voor een leven in de natuur, met een klein achtergrond verhaal erin verwerkt. Wat nou als de wereld wordt overgenomen door de natuur, net zoals in de serie The Last of Us, alles zou er veel groener uitzien. Een klein beetje verlaten en vervallen zit ook wel in de stijl van The Woodlinger, want toch blijven oude gebouwen en verlaten plekken mij erg fascineren. Elke tekening heeft een verhaal en dat vind ik erg belangrijk. Kijk bijvoorbeeld naar de serie van Theodore Brown. Een stukje terug in de tijd naar het oude Engeland in een Dark Academia stijl, ja… hier ga ik best goed op.

The Woodlinger is iets wat ik ook zeker wil gaan ontwikkelen en waar ik nog veel mee kan leren. Zoals een van de doelen, perspectief leren tekenen. Dit is iets wat ik nog erg lastig vind en wat dus leuk is om te leren. Maar ook als standhouder staan, kleine verhaaltjes schijven en wie weet wat er nog meer allemaal gaat komen. Het belangrijkste is dat ik van deze hobby geniet en dat ik vooral niet ga haasten om deadlines te halen. Geef ik mijzelf 8 boekenleggers als deadline, maar haal ik er maar 6. Dan is dat maar zo, dan komen die andere 2 de volgende keer wel. Dat is waar The Woodlinger voor staat. Gewoon genieten!

Dus, hoe nu verder?

School & Werk

Kijk, van de Efteling kan ik nu gewoon nog geen afscheid nemen. Het is zo tof om te zien waar de toekomst plannen heen gaan zoals de komsten van het nieuwe hotel en de Dance Macabre. Het sprookjesbos blijft gewoon een plek waar ik graag ben, zeker als ik straks een opleiding ga starten is het een plek waar ik toch een soort van tot rust kan komen. Even weg van de werkelijkheid en genieten van alle bezoekers die iedere dag op de stoep staan, maar ook het buiten zijn dat is een van de pluspunten van in het Sprookjesbos werken (ja, ook als het regent). Hopelijk kan ik hier ook tijdens mijn opleiding nog even blijven werken. 

Ik moet voor 1 mei weten wat ik ga doen, aankomende week heb ik een meeloopdag en daarna wil ik toch echt mijn keuze gaan maken. Het voelt toch weer als een soort van spannend om weer naar school te gaan, want ja.. wat ga ik hier mee bereiken, ga ik 4 jaar school echt volhouden en wat komt er nog meer bij kijken. Wel heb ik er steeds meer zin in, zeker na de open dag en de draaidag op de nieuwe school. 

Hobbies & goals

Ik blijf een chaoot, punt. Dit zal ook altijd zo blijven, maar gelukkig heb ik het wel steeds meer onder controle. Zo zijn er veel lijstjes en ben ik dol op schrijven in mijn notitieboek. Hier houd ik alles in bij met wat ik nog moet doen, wil doen en wat er in mijn hoofd zit. Even alles op papier zetten in een half uurtje en dan kan ik weer in alle rust door. Er zijn veel dingen die ik nog wil doen dit jaar en ik kijk dan ook alweer vooruit naar de oktober en november periode. Halloween is voor mij een mega drukke periode waarvan ik nu al weet dat het enorm druk word. 

Ik wil dus voor die periode het een en ander nog doen en ik wil ook mezelf doorzetten in deze goals die ik wil behalen. Als ik op reis wil moet ik echt kijken wanneer dit het beste kan, het liefst nog wanneer er geen officiële vakantie is en voor oktober. Maar het is ook even kijken waar ik heen wil, het liefste Schotland, maar een paar dagen Parijs lijkt mij ook heel leuk. Maar goed, dat allemaal voor later. Eerst eens even al mijn goals voor dit jaar op papier zetten en uitschrijven hoe ik dit wil gaan halen.

  • 5000+ Etsy verkopen
  • 20.000+ Volgers op TikTok
  • Mijn notebook goed vullen met goals
  • Begonnen aan een boek schrijven
  • Alleen een nieuw land bezocht 
  • Mijn Instagram accounts (Maudofzoiets, The Woodlinger & The Lone Traveler) goed draaiend houden

Mijn doel voor nu is om al deze goals eens goed uit te werken en ik hoor sommige al zeggen, “waarom heb je dit niet eerder gedaan? aan het begin van het jaar bijvoorbeeld?”. Ik ben met sommige dingen nu pas echt begonnen en ik heb het gevoel dat het jaar nu pas echt op gang komt, dat ik nu merk dat alles echt los komt. Met de opleiding kijk ik er ook echt naar uit om te gaan netwerken, daar ben ik nu ook al geregeld mee bezig maar de opleiding gaat mij er ook zeker mee helpen. Dit bloggen wil ik ook echt weer wat vaker gaan doen, ik zie dat de vorige posts echt mega goed lopen dus ja… waarom niet. Het kost even wat tijd, maar het is zeker fijn om eens even een uurtje te zitten en lekker te schrijven en te inspireren. Zeker het alleen reizen heb ik veel reacties op gekregen, dus daar komt ook nog veel meer over! Wat voor blogposts zouden jullie graag voorbij zien komen?

Facebook
Twitter
Pinterest

Loading

Deze artikelen zijn ook leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *