The Lone Traveller:

Throwback naar Engeland 2013

Door het fotoalbum van Engeland 2013

Ik heb al mega veel mooie vakanties gehad en ik heb al mega veel gezien, maar als ik terug denk aan de reis naar Engeland word ik gelijk weer helemaal enthousiast om terug te gaan (wat ik dus ook ga doen over een maand plus nog heel veel meer). Zo ben ik ook naar Kroatië, Spanje, Japan, Amerika en Duitsland geweest… maar de hele sfeer, cultuur en landschappen trekken mij in Engeland toch het meest. De rust en toch het gevoel dat je terug gaat in de tijd trekken mij het meest. In deze blog gaan we ook even terug in de tijd, naar 2013. Mijn reis naar Engeland met mijn ouder.

*De foto’s kunnen wat wazig zijn i.v.m. de camera van die tijd en mijn fotografie skills die nog 0 waren.

London ealing

London Ealing, een van de buitenwijken van Londen en de locatie waar wij in 2013 bleven overnachten. Het is niet echt een locatie waar je snel aan denkt als je in Londen verblijft, maar ook dit is een leuk stukje om een keer te bezoeken. Met veel winkeltjes, goede restaurantjes en diverse hotspots is London Ealing een perfecte plek om heen te gaan als je niet gelijk de drukte in wil. Het schijnt ook zelfs zo te zijn dat er diverse celebrities hier wonen. Wat ik mij kan herinneren is dat Ealing ook besta wat shady plekken bevat, maar dat is alleen wat ik mij ervan kan herinneren. Als ik nu op Google Maps kijk naar de route die we toen liepen van onze B&B naar de metro herken ik er bijna niks van terug.

Wil je goedkoop overnachten dan is Ealing wel een echte aanrader. Je zit wel ongeveer 30 minuten van het centrum af, maar dat is prima te doen. Er rijden veel metro’s en treinen richting diverse stations in het centrum tot laat in de nacht.

Londen zelf was natuurlijk erg tof, het was voor mij ook de eerste keer dat ik toen in deze stad was en ja.. dan is zo’n grote stad erg indrukwekkend. We hebben vooral de verschillende highlights bezocht, een bezoekje gebracht aan de London Dungeon (waar we toen ineens uit moesten omdat er een rookmelder af ging), een rondje gemaakt in de London Eye en lekker gewinkeld natuurlijk!

Kleine sidenote: ga nooit naar zo’n foto studio waar je jezelf mooi kan laten opmaken en aankleden… ja het ziet er leuk uit, maar als je geen hoofdluis wil oplopen zou ik dit vooral niet doen *voelt de jeuk alweer opkomen*.

Van de stad naar Cirencester

Engeland staat bekend om zijn populaire series zoals Father Brown, Vera, Silent Witness, Downton Abbey, Sherlock, Good Omens, Black Mirror en waar wij tegenwoordig ook weer fan van zijn, Midsomar Murders. Als je door Engeland heen rijd kom je vaak langs diverse opname locaties van deze populaire series. Zo kwamen wij uit bij Cirencester, een klein dorpje aan de rand van Cotswold. Onderweg kwamen wij langs dit bijzondere en best duistere kerkje (geen idee waar dit te vinden is was), maar het was blijkbaar een bekende locatie uit de serie Midsomar Murders.

Cirencester is zo’n leuk klein dorpje waar je dus echt het idee hebt alsof je in zo’n serie terecht bent gekomen. De gebouwen zijn oud, mooi en je kijkt je ogen uit in de kleine straatjes. Vaak vol met leuke winkeltjes en restaurantjes. Gelukkig hadden wij ook nog eens mooi weer, dus dat maakt het ook nog eens extra lekker om daar rond te dwalen. Hoewel dit soort dorpjes ook juist mysterieus kunnen worden met wat mist en een beetje regen.

Steentjes kijken bij stonehenge

Oke, ik heb al heel erg veel gezien tijdens de reizen die ik heb gemaakt. Maar Stonehenge was toch wel echt de grootste teleurstelling van alles wat ik heb gezien! Nee dit is echt niet sarcastisch… Op de foto’s ziet het er inderdaad mooi en bijzonder uit, maar zodra je daar je kaartje koopt verwacht je toch wel wat meer. Ja, ik weet het… het zijn inderdaad reusachtige stenen wat een mysterie blijft hoe ze daar terecht zijn gekomen, maar stiekem had ik toch wel gehoopt dat je er ook tussendoor zou kunnen lopen of dat je iets dichterbij kon komen. Nee, helaas. Je loopt een rondje om de stenen heen, iets van 15 tot 20 meter van de stenen vandaan. Leuk om het een keer gezien te hebben, maar nee ik zou er niet zomaar weer eens een keer heen gaan.

Van stenen naar Salisbury

Zelf ben ik echt een mega groot fan van architectuur en in steden zoals Salisbury valt van alles te zien. Van oude kerken tot huisjes van hout en nog veel meer. Ook hier is de kathedraal echt werkelijk bizar om te zien, zo groot en aanwezig in de stad. Er is ook echt bijna alles en het voelt soms een beetje alsof je diverse kleine dorpjes hebt in een grote stad. Fantastisch en zeker een aanrader om heen te gaan als je een bezoek brengt aan Engeland. Weinig tekst, maar geniet vooral van de mooie foto’s!

Welkom in de Cotswolds 

Mijn favoriete gedeelte in Engeland, Cotswold! Een mooi gebied met veel natuur, leuke stops en geweldige wegen om van dorp naar dorp te hoppen. Ik kan ook echt niet wachten om hiernaar terug te gaan. Zo heb je de mooie dorpjes Stow On The Wold, Birbury, Broadway, Tedbury en waar ik aanstaande vakantie graag heen wil, Castlecombe. Deze leuke locaties voelen echt aan als een filmset en zijn tijdens de hoogseizoenen heel erg druk. Vandaar dat het wel echt een aanrader is om Cotswold te bezoeken tijdens het laagseizoen. Dan kun je echt van de rust genieten en heb je geen last van toeristen die je foto’s verpesten of in je filmshots gaan staan.

Over filmshots gesproken, pal naast Cotswold kun je ook de stad Gloucester vinden. Een geweldig mooie stad met veel leuke winkeltjes en de grote kathedraal van Gloucester. Deze is zeker leuk om te bezoeken als je een groot Harry Potter fan bent. Er zijn best veel shots gefilmd in deze film, vooral in deel twee. Op mijn foto herken je de locatie misschien al, de bekende muur waar in deel twee met bloed op wordt geschreven dat de Geheime Kamer weer is geopend. Heel erg leuk natuurlijk en zeker als Harry Potter fan kun je er mooie foto’s maken.

Dwalen door de gangen van Fountain Abbey

Urbexen is super populair onder een bepaalde groep mensen, maar vaak is het gevaarlijk, ontoegankelijk en illegaal. Wil je in Engeland en hele oude abdij bezoeken dan raad ik Fountain Abbey zeker aan. Wauw, je kijkt echt je ogen uit zodra je het terrein op loopt. Hier op de foto’s kun je al goed zien hoe groot het is, maar in het echt is dit nog veel reusachtiger en zeker omdat je hier dus wel echt in mag. Je loopt echt door het skelet van een gebouw heen en er zijn weinig details meer te zien, maar zodra je je verbeelding zijn gang laat gaan kun je er wel een goed beeld bij krijgen hoe vroeger de abdij eruit zag. De grote hal vond ik toch wel het meest indrukwekkend, zeker met dat gigantische gat waar het raam vroeger in zat.

Bij ons was het dan nog mooi weer, maar ik kan mij heel goed voorstellen wat voor een sfeer deze locatie zou geven als het wat meer bewolkt was. Dit soort locaties geven mij zo veel inspiratie, niet alleen om op reis te gaan maar ook om bijvoorbeeld korte verhaaltjes te schrijven of om te illustreren. Dat is zeker iets waar Engeland trouwens goed in is, inspireren.

Ook de omgeving rondom Fountain Abbey is echt magisch. Je gaat veel de hoogte in en de mist maakt het zo duister en mysterieus. 

Op naar Hogwarts!

Jaaa! Mijn rit vanuit Platform 9 3/4 zit erop en ik ben eindelijk aangekomen… bij Alnwick Castle. Dit mooie kasteel was exterieur voor de eerste 2 Harry Potter films en diende als Hogwarts. Dwaal rond op het terrein en laat je even meenemen als wizard tijdens een lekker potje zwerkbal en ontmoet Harry en Hagrid. Maar even zonder grapjes, het terrein is erg leuk om rond te lopen. Je merkt goed dat ze gebruik maken van de Harry Potter fans die er foto’s willen maken en even willen meemaken hoe het is om een student te zijn op Hogwarts. Zo was er een te gek duo die vliegles aan het geven waren op de meest sukkelige manier die je maar kunt bedenken, heerlijk! Ook was er een winkeltje aanwezig waar je diverse Wizarding World spullen kon kopen. Erg leuk, maar deze prijzen waren toch wel heel veel hoger dan de prijzen in de studios of andere winkeltjes in de wat grotere steden. Je kon ook het kasteel in, maar dit hadden wij niet gedaan. Binnen was er namelijk helemaal niks gefilmd voor de Harry Potter films.

Fotoalbums terug kijken blijft een van mijn favoriete bezigheden. Onze kasten staan vol met albums en ik sta er niet van te kijken als wij al meer dan 100 fotoalbums hebben. Maar die van vakantie blijven de leukste om terug te kijken. Als ik dit dan zie dan wil ik zo graag weer terug en dan krijg ik gelijk weer kriebels om weg te gaan. Het liefste naar Engeland, want ik weet zeker dat er nog zo veel mooie kleine dorpjes en steden te bezichtigen zijn waar wij nog niet heen zijn geweest. En ook alle bijzondere kleine locaties die je niet snel vind. Ik ben benieuwd of ik je warm heb kunnen maken voor dit prachtige land! En wil je tips of ben je benieuwd naar bepaalde plekken, laat het dan zeker weten hieronder in de comments!

Facebook
Twitter
Pinterest

Loading

Deze artikelen zijn ook leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *