The Lone Traveller:

Een nieuw jaar, een nieuw boek

Het voelt als een nieuwe start

Een nieuw jaar betekend voor mij een nieuw boek, dat wil zeggen dat we weer helemaal opnieuw kunnen beginnen. Het is tijd om weer een aantal doelen op te stellen voor dit jaar en om terug te kijken naar afgelopen jaar. Ik ben zo blij met hoe 2023 is gelopen, dus ik hoop dat dit jaar net zo fantastisch word. Ik heb veel mogen doen en ik heb veel om naar terug te kijken. Zelf had ik niet het idee dat het allemaal zo veel was.  Laten we eens kijken naar afgelopen jaar en laten we eens op een rijtje zetten wat dit jaar kan gaan betekenen!

Terug naar 2023!

2023 was een van de meest active jaren die ik heb gehad. Ik ben veel weg geweest, heb veel mooie herinneringen mogen maken, ik ben echt gegroeid op mijn socials en zeker niet te vergeten… ik ben een nieuwe opleiding gestart. Het voelt wel een beetje alsof ik niet veel heb gedaan, hoe dit komt weet ik niet goed. Misschien is het allemaal wel zo veel dat ik het niet besef hoeveel het is.

Een paar dagen terug ben ik mijn foto’s gaan uitzoeken van 2023 en ben ik begonnen bij 1 januari. Het was voor mij op dat moment een tussen jaar en ik was veel aan het werken in de Efteling. Het jaar begon met veel sneeuw en erg koud weer. Uiteindelijk heeft mijn jaar bestaan uit veel evenementen zoals Dutch Comic Con, Elfia, Comic Con Holland, Intents, Made in Asia en nog een aantal meer. Veel nerdy conventies dus haha. Dit zijn voor mij altijd dagen waar ik heel erg naar uitkijk, alleen dit jaar is dat even wat beter plannen omdat ik vooral in het weekend moet werken.

Wat wel echt mijn hoogtepunt voor dit jaar was, was natuurlijk de reis naar Schotland. Deze kwam wel een beetje uit het niets omdat ik besloot om een studie te gaan volgen. Ik wilde nog een keer buiten het seizoen om naar het buitenland, in eerste instantie zou ik hier alleen heen gaan en dan alleen een paar dagen naar Edinburgh. Maar ik wilde meer en meer zien van Schotland, dus haalde ik mijn ouders over om mee te gaan en dan een rondreis te doen door dit betoverende land. Het was een droomreis en zeker als Harry Potter fan was dit een reis om nooit meer te vergeten. Ik moet nog steeds heel veel beelden editen, maar hier ben ik gewoon allemaal niet aan toe gekomen. Ja, hier wil ik zeker naar terug en ik ga jullie hier nog veel meer over vertellen.

En toen was het alweer tijd voor mijn nieuwe studie. Ik heb altijd geroepen dat ik niet ga beginnen aan een HBO opleiding en dat ik na mijn MBO überhaupt niet meer naar school wil gaan. Het tussenjaar heeft mij wel even wat anders laten denken. De bedoeling van het tussenjaar was om aan mijn portfolio te werken, dingen te maken en zorgen voor een vaste baan in de creatieve wereld. Helaas heb ik gemerkt door Covid dat dit echt een drama is en dat het onmogelijk is om een baan te vinden. Ik heb meer dan 20 sollicitaties eruit gedaan en telkens kreeg ik als antwoord terug “helaas, je hebt te weinig ervaring”, “we hebben iemand gevonden met een breder portfolio” of kreeg ik gewoon geen antwoord. Dit werd zo’n grote frustratie dat ik toch maar ben gaan kijken naar een nieuwe opleiding. De keuze was al vrij snel gemaakt, want ik ben gaan kijken wat ik leuk vind en toen kwam ik al snel uit op Journalistiek. Heerlijk schrijven, jullie inspireren en mijn verhalen delen. Ik ben zo benieuwd wat deze opleiding nog meer gaat brengen! Het was dus echt een veelzijdig jaar en ik ben zo ontzettend benieuwd wat het nieuwe jaar gaat brengen!

What the study!

De studie dus. Na een jaar van vrijheid is het toch wel weer heel erg wennen om weer in de schoolbanken te zitten. Zoals ik al zei was ik snel met het kiezen van een studie. De laatste jaren ben ik druk bezig met het delen van mijn verhalen en neem ik mensen mee in wat ik doe. Het bloggen wil ik daarom ook weer echt volledig oppakken en dit combineren met mijn studie. Een richting kiezen zit er bij mij nog niet in en ik wil eerst van alles een beetje ‘proeven’ binnen de opleiding. Er is van alles te doen namelijk, van radio tot tv en van nieuws schrijven tot boeken schrijven. Dus echt kiezen zit er bij mij nog niet in aangezien ik alles leuk vind.

Ik wil mij op school nu ook vooral focussen op schrijven zodat ik mijn Nederlands en Engels kan verbeteren en zo leer ik ook om mijn concentratie te bewaren, want die ben ik in het tussenjaar wel echt verloren. Ik merk dat ik niet echt goed kan stilzitten en dat ik heel snel afgeleid ben. Deze blogposts schrijven zijn voor mij dus wel een goede training om te concentreren… hoewel ik nu alweer bijna 2 uur bezig ben met dit gedeelte van de blog (#oops). Voor dit jaar heb ik wel een strak doel voorgenomen en dat is dat ik zeker 1x in de week een blogpost upload. Ik ga mezelf geen vaste dag geven, want ik weet dat ik dit niet haal (jaaa, ik ken mezelf ondertussen heel erg goed). De blogposts die gaan komen gaan vooral over tips hoe je alleen op pad kunt, reizen en leuke evenementen. Dit is goed te combineren met mijn studie en wij hebben de vrijheid hier ook heel erg voor. Zo hebben we best wel wat vrije dagen en deze wil ik gaan gebruiken om op pad te gaan om steden te bezoeken. Nu is de kou nog niet echt motiverend geweest hiervoor haha en heb ik mezelf eerst gefocust op de start van mijn studie. Maar er gaan dus zeker hele leuke blogposts aankomen

Hobby’s, hobby’s en nog meer hobby’s

Als iemand aan mij vraagt wat mijn hobbies zijn, dan komt er vaak een heel lijstje uit. De laatste jaren met covid heb ik er heel veel hobby’s bij gekregen en dat zorgt er soms voor dat ik vast loop. Vooral op creatief gebied ben ik druk bezig met ‘hobbyen’ en en wil ik het zo groot aanpakken dat ik het niet vol houd. Dan wil ik met mijn tekeningen en mijn kleiart zo hard groeien dat ik een stand wil bij conventies en een grote online winkel mee wil opzetten en dat terwijl ik weet dat dit niet haalbaar is voor mijzelf.

Ik ben op creatief gebied nu vooral rustig bezig. Ik heb een Etsy winkeltje die ik zo nu en dan aanvul met leuke nieuwe producten en probeer ik mij vooral te focussen op boekenleggers en deurtjes gemaakt van klei. Mijn doel was om iedere maand een paar boekenleggers uit te brengen, maar dit heb ik zeker laten vallen. Ik wil mijn doel voor dit jaar stellen om per seizoen een paar boekenleggers uit te brengen en zo nu en dan een paar deurtjes te uploaden. Dit moet voor mij makkelijk haalbaar zijn en zit er niet zo’n druk achter de producten die ik maak. Dus ben je benieuwd naar de producten, neem dan een kijkje op https://www.etsy.com/thewoodlinger

Wil je dan producten verkopen, dan moet je actief zijn op social media om zo alles te promoten en dan komen we gelijk bij deel 2 van mijn grootste hobbies. Juist, social media. Dit is ook een hobby wat bij mij echt heel hard gegroeid is tijdens covid. Zo heb ik kennis gemaakt met TikTok en ben ik aan de slag gegaan met foto’s voor Instagram. Nu ben ik zo druk bezig met Instagram, dat ik ondertussen 5 accounts heb lopen. Een voor mijn eigen, een creatief account, een Efteling foto account, mijn Harry Potter account en een reis blog. Nu ben ik van mening dat dit er gewoon echt te veel zijn en heb ik besloten om mijn Efteling account te stoppen. De foto’s die ik op mijn werk maak deel ik gewoon op mijn eigen pagina. Mijn Harry Potter account en mijn Creabea account wil ik eigenlijk ook een beetje gaan samenvoegen, maar hier heb ik meer tijd voor nodig. In beide wil ik eerst nog wat structuur gaan vormen. Nou dus dat zijn mijn Instagram pagina’s, dan heb ik hier deze blog nog, mijn TikTok account en mijn YouTube kanaal. Mijn YouTube staat al langer stil en ik had eigenlijk gehoopt dat ik dit nog voor het nieuwe jaar kon oppakken, maar het blijft een soort blokkade als ik er mee bezig ben. Ik vind het leuk om door middel van YouTube mijn verhaal te kunnen vertellen en te laten zien waar ik mee bezig ben, maar in het openbaar vloggen blijft een onzekerheid. Ik moet dus nog voor mijzelf een plan maken hoe ik dit ga aanpakken en hoe ik iets leuks van mijn kanaal kan maken. Ik moet het dus zien als een leuke uitdaging in plaats van een blokkade haha. En dan mijn TikTok, hier ben ik zo hard in gegroeid en ik ben zo blij met hoe het nu allemaal loopt. Iedere keer komen er leuke nieuwe ideeën naar boven en heb ik steeds weer motivatie om wat te maken. Hier komen ook mini vlogjes op zodat ik mezelf kan gaan voorbereiden op mijn YouTube kanaal en wil ik mij gaan focussen op leuke nerdy dingen en grappige video’s. Er komt dus nog heel veel aan!

Ik ben dus erg enthousiast voor dit nieuwe jaar. Als ik dan zie wat ik in 2023 heb gedaan hoop ik dit in 2024 over te kunnen doen, maar dan met nieuwe uitdagingen. Mijn hoofd moet zich dus gaan focussen op mijn socials en kijken hoe ik mezelf kan laten groeien door middel van deze uitdagingen. Ik ben wel echt trots op afgelopen jaar en het is mooi om te zien hoe ik mensen kan inspireren met wat ik doe. In mijn DM’s heb ik ook zo veel leuke berichten gehad en zijn jullie allemaal zo supportive, dank je wel daarvoor. Laten we er een mooi jaar van maken!

Facebook
Twitter
Pinterest

Loading

Deze artikelen zijn ook leuk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *