Dutch Comic Con 2023:

De eerste zomer editie!

ALLE GEEKS VERZAMELEN!

Dutch Comic Con, het evenement voor de grootste geeks van Nederland. Met dit jaar voor het eerst een zomer editie en een buitenterrein. Voor mij was het alweer de 6e editie als vrijwilliger en de 2e editie dat ik er rond loop als fotograaf. Een plus punt, want ik kan jullie dus alles vertellen over deze zomer editie.  Lees dus snel verder!

Wat was ik daar aan het doen dan?

Deze editie was alweer mijn zesde editie als vrijwilliger en mijn tweede keer als fotograaf. Voor ik vrijwilliger was ging ik al als bezoeker en maakte ik ook foto’s van cosplayers, standhouders en de activiteiten. Dus dat ik dit nu voor het evenement mag doen is natuurlijk heel erg gaaf. Hoewel het vrijwillig is, zit er voor mij veel uitdaging in en kan ik veel leren van ook andere vrijwilligers. Voor het evenement begint krijg ik een planning met wat ik moet fotograferen, dat kan zijn Q&A’s, workshops, exposanten en bezoekers. Er is veel te doen en veel te zien, dus vaak eindig ik mijn dag ook met zo’n 2000 foto’s. Voor ik als fotograaf rond liep stond ik bij de MainStage, ook een enorm leuke plek maar voor mij is fotograaf wel echt mijn favoriete taak. Zoals ik al zei waren mijn taken heel erg divers. Zo mocht ik foto’s maken bij de Q&A van Danny Trejo, Gwendoline Christie en Natalia Tena. Drie geweldige acteurs, bekend van onder andere Machete, Wednesday, Game of Thrones en Harry Potter. Het was voor mij ook de eerste keer dat ik echt veel acteurs kende die aanwezig waren. En leuk dat ze waren!

Ook heb ik wat foto’s gemaakt van exposanten zoals Disney+, Nintendo en Netflix, die te gekke experiences hadden van Indiana Jones, Zelda en The Witcher. Het blijft leuk om te zien hoe creatief deze diensten een stand neer zetten bij conventies zoals dit!

Het is ook altijd erg leuk om de standhouders op de foto te zetten. In de dealer hall is er veel te zien qua merchandise, hoewel ik het dit jaar erg veel het zelfde vond. Ik miste een beetje de fantasy dealers en alternatieve verkopers. Er stonden ook veel artists in de dealer hall dit keer. Wat ik snap, aangezien de Artist Alley helemaal vol staat. Ook daar miste ik een aantal artists die er bijvoorbeeld bij Made in Asia wel waren. Vooral handgemaakte sieraden, oortjes en haar accessoires miste ik. Maar het was wel gewoon weer mega leuk om iedereen weer te zien. Zo blijft het een leuke hechte community.

De eerste zomer editie

Veel verbaasde reacties toen Heroes Dutch Comic Con bekend maakte dat er voor het eerst een zomer editie zou plaats vinden. In plaats van maart werd het deze keer in juni gehouden. Met veel hoop op zo’n 20 graden gingen we het weekend in met 30 tot 33 graden. Mijn plan was om dit weekend ook te gaan vloggen, maar door de hitte was de fut hier gewoon echt niet voor te vinden. Zo ook niet voor de cosplayers. Normaal gesproken stromen de hallen over met grote, prachtige cosplays, furry’s en magische creaties, maar de hitte zorgde ervoor dat veel mensen niet in cosplay kwamen. Van mij had er iets meer verkoeling mogen zijn, zoals buiten wat sproeiers en binnen wat meer plekken om water te pakken. Een weekend zoals dit geeft vaak al heel erg veel prikkels, maar de hitte hielp bij mij niet echt mee.

Van mij zou het evenement ook wel weer terug mogen naar maart, dan is het iets beter te doen qua temperatuur. Het is wel erg gaaf om te zien dat door dit weer Dutch Comic Con kon uitbreiden naar buiten. Hoewel dit in maart ook zeker te doen is.

Al met al was het weer een mega gezellige edities. Het blijft leuk om met iedereen weer te spreken en om te genieten van alle mooie cosplayers. Het is nu weer even wachten tot de volgende editie in november. Maar tussendoor heb ik nog genoeg evenementen waar ik naar toe wil gaan. Zo staat deze zomer op de planning de Zomer Efteling, de Toverland Summer Feelings, Elfia, Castle Fest en is het voor november weer volop Halloween. 
Zat evenementen dus om nog naar toe te gaan en om naar uit te kijken. 

Welk evenement is jullie favoriet om naar toe te gaan?

Facebook
Twitter
Pinterest

Loading

Deze artikelen zijn ook leuk!

2 gedachten over “Dutch Comic Con 2023: Zomereditie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *