Harry Potter: The Exhibition (LET OP SPOILERS)

11-02-2017|07:00|Oisterwijk
De ochtend begon al erg vroeg, ik had een trein kaartje bij de kruitvat gekocht en ik was klaar om te gaan. Ik had gekozen om de trein van 8:16 te pakken zodat ik om 9:45 aan zou komen op station Utrecht Leidse Rijn. En inderdaad ik kwam netjes om 9:45 aan op het station, niet wetende dat de officiële opening met James en Oliver al geweest was om 09:00. Om ongeveer 5 voor 10 loop ik op mijn gemak binnen en owja.. mijn tijdslot was pas geldig van 16:00 tot 16:30.. Maar goed. Ik liep dus om 5 voor 10 binnen en de drukte was minder erg als verwacht. Om 10 uur was iedereen vol spanning aan het wachten op de Weasley twins. Helaas duurde het erg lang voor we wat te horen kregen wat er ging gebeuren. Om kwart over 10 kregen we te horen dat de tweeling er aan kwamen en dat we niks mochten vragen of roepen in verband met de pers die eerst 3 kwartier de tijd kregen om vragen te stellen… uhh wat??? Heeft de pers al niet 4 dagen voor hun gehad??? Ik dacht dat dit een speciale dag zou worden voor de fans en niet voor de pers. Nou na een hele tijd kregen wij eindelijk de tijd met de twins.. of ja dat dachten we. Al een flinke groep was afgehaakt omdat ze hun tijdslot moesten halen. Deze mensen baalde vooral omdat ze James en Oliver niet meer konden zien. Ik stond niet helemaal vooraan waardoor je het erg moeilijk kon zien. Toen Oliver steeds dichterbij kwam besloot een meisje maar om iedereen aan de kant te duwen en haar boek naar voren te gooien. Dit was iets minder sociaal maar ze zei ook, tja als je een handtekening wil moet je iets doen. Dit besloot ik dus ook te doen waardoor het wel lukte. Een foto maken was onmogelijk dus besloot ik bij James maar om leuk te lachen op de foto van iemand anders, wat echt goed gelukt was. James en Oliver waren al snel weg en niemand kreeg meer iets te horen of ze nog terug zouden komen.
Na 2 uur wachten kwam een beveiliger ons vertellen dat ze weg waren gegaan. Iedereen baalde enorm.

Het resultaat van onze groepsfoto met James!
Het resultaat van onze groepsfoto met James!

 

Nadat we dit te horen kregen besloten we om met een aantal mensen naar de bioscoop te gaan om gratis naar de Harry Potter films te kijken. Deel 1 was weer erg leuk om te zien en ook om deze in de bioscoop te zien. Na deel 1 besloten we om naar boven te gaan voor deel 2. Toen we bij boven kwamen werd er om een kaartje gevraagd. Blijkbaar was alleen Harry Potter deel 1 gratis om te zien. We waren erg teleur gesteld en gelijk toen we ons omdraaide om weg te gaan werden we erg hard uitgelachen door een van de medewerkers. Dit was echt een domper.
Ik had nog niet gegeten en dus wilde ik iets van een broodje gaan eten. Alleen was mijn vraag waar je een broodje kon eten. Ik had helemaal geen zin om naar Utrecht centraal station te gaan en ik wilde gewoon hier blijven. Het was ongeveer 1 uur en alle broodjes waren zo goed als op. De enige broodjes die je ook kon kiezen waren tosti’s en broodjes worst. De broodjes worst waren helemaal op en de tosti’s waren er nog maar 2. Dan maar een tosti met kaas, ui en salami en een flesje cassis. Ik was bijna 8 euro kwijt aan eten en drinken, best te snappen op een evenement maar zorg er dan wel voor dat er een ruimere keuze is aan eten.

Het was wachten, wachten en nog meer wachten… ow en opzoek gaan naar een prullenbak. Maar dan na het wachten was het eindelijk zo ver! Ik ging samen met een vriendin en haar moeder naar de expositie alleen hun zouden wat later komen. Om kwart over 3 kwamen ze aan en op dat moment stond er de langste rij van de hele dag. Wat was er gebeurd? Er waren ineens veel meer mensen dan dat er binnen konden. Allemaal heel leuk en aardig maar tegen mij was er dus al verteld dat je rugzak niet mee naar binnen mocht. Deze hadden we dus al in een kluisje gestopt (was verplicht en kostte 0,50 wat je vervolgens niet terug kreeg, ff lekker geld verdienen dus) en aangezien het best warm was hadden we ook maar onze jassen erin gestopt. Gelukkig was dit tegen ons dus al verteld want sommige wisten het niet en moesten dus de rij uit om hun spullen in een kluisje te stoppen. Na ongeveer een half uur te hebben gewacht kregen we te horen dat de airco kapot was en mensen dus ook beter hun jassen uit konden doen. Na nog een lekker doosje Pringles en wat drinken was het nog een half uur wachten in de 2e rij voordat we naar binnen konden. Maar ja… waar laat je al die zooi?? Weer stonden er nergens prullenbakken. Maar wel wat staantafels! Ach ja dan gebruik je die toch?!
20170211_161837

 

Nou fototje gemaakt en naar binnen. En inderdaad het was enorm warm. We gingen in groepjes van ongeveer 20 tot 30 man naar binnen. Eerst een leuk klein showtje met een sorteerhoed en daarna een soort filmpje met stukjes uit de Harry Potter films. Vervolgens liepen we via een paar kamertjes naar de exhibition toe. Er waren enorm veel mensen en het was echt heel erg moeilijk om fatsoenlijk dingen te kunnen zien. Kon je iets zien werd je gelijk weggestoten door iemand die dacht dat hij of zij VIP was. Het was erg leuk ingericht en gemaakt alleen door de hitte en de drukte wilde je zo snel mogelijk weer weg. De decoratie was enorm mooi alleen was het ook weer jammer dat er zoveel mensen klaagde dat het zo klein was… Folks… please… het is een exhibition en geen studio.. “zucht” Na alles te hebben gezien en te hebben gedaan vroeg ik me wel een beetje af waar het entertainment was. Er was een auditie voor het entertainment maar dat was iets wat ik enorm mistte. Ik had mijzelf opgegeven voor die auditie maar ik ben stiekem best blij dat ik daar niet voor ben uitgekozen. Het was leuker geweest als er wat mensen rondliepen die echt wat vertelde, want volgens de auditie zochten ze mensen die verstand hadden van Harry Potter.. maar toen ik wat vroeg aan iemand had ze totaal geen idee waar ik over sprak.

Tegen het einde van de exhibition begon het drukker en drukker te worden en mensen konden niet meer verder lopen. Het was denk ik 20 minuten wachten voor je vervolgens bij het gedeelte kwam waar iedereen nou zo speciaal voor bleef staan. Nu bleek het dus dat Dobby voor de uitgang staat en mensen compleet de uitgang blokkeren (niet slim gedaan). Wel schattig was dat mensen sokken bij Dobby neer hadden gelegd.

Bij de uitgang kon je kiezen uit 2 ruimtes: een voor de foto die op het begin was gemaakt en de ander voor de winkel. Maar in de winkel was het dus zo druk dat er geen mensen meer naar binnen mochten. Dit was dus die rij die er stond van bijna een half uur. Wij kozen ervoor om eerst naar de foto te kijken en dan de winkel in te gaan. Dit was veel makkelijker omdat je zo de winkel wel gewoon in kon. Het was erg druk en erg klein en je kon bijna niks zien of pakken. Ik wilde erg graag een chocokikker met een magical collector card. We hadden erg veel geluk want deze waren dus bijna op. Ook hadden ze de tactiek bedacht om de wands bij de kassa in de doosjes te doen en om ze daar te laten zien. Het duurde erg lang voor je aan de beurt kwam en het personeel was ook niet echt vriendelijk of sociaal. Iedereen zag er erg gestrest uit en ik had totaal geen Harry Potter feeling hierbij.

20170211_171822

 

We waren best blij dat we naar huis konden. Het was erg leuk om mensen te ontmoeten, Harry Potter in de bioscoop te zien en om zo een opening te zien… maar over het algemeen had ik er heel wat anders van verwacht en had ik het ook een stuk leuker verwacht. Ik wil hier best nog wel een keer naar toe maar dat ga ik pas doen als het wat rustiger is en als alle attributen er zijn. Ik denk dat ik er in mei nog een keer heen ga.

~Always

-x- Maud

800 total views, 1 views today

Share This:

2 Replies to “Harry Potter: The Exhibition (LET OP SPOILERS)

  1. Als ik dit zo lees ben ik zó blij dat ik gisteren pas ben geweest. Ná alle drukte van opening en schoolvakanties! Al waren er nog stééds opvallend veel kinderen in de school-leeftijd… Studiedag, zullen we dan maar denken???

    Lekker overal de tijd voor kunnen nemen, foto’s gemaakt, mandrakes verpot en ons overall geeky gedragen.

    1. Hey Wendy! Wat leuk dat je er ook bent geweest 🙂 Het is inderdaad zo dat er nog steeds kinderen heen gaan voor schoolreisjes wat ik ook best snap. Het is een leuke expositie en veel kinderen zijn nog steeds fan. Gelukkig heb je de tijd kunnen nemen en mandrakes kunnen verpotten 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *