Dutch Design Week Eindhoven

Dan word je ineens geconfronteerd met de Dutch Design Week in Eindhoven omdat je de opleiding evenementen en media management volgt. Ik woon een paar dorpen verder maar ik had nog nooit gehoord van dit evenement. Nu blijkt het dat dit het op een na grootste design beurs is van Europa… of was het nou van heel de wereld… geen idee. De DDW vond ik toch al een beetje apart. Nergens was een kaart te vinden met waar wat was, kwam je aan bij Sectie C… moest je ineens entree betalen (?) en toen we in het centrum kwamen was er niks te zien van de DDW. Ik vraag me af.. ben ik nou zo scheel geweest of is het weer wat geks van Eindhoven (de Gekstuh).

STRIJP S
20161027_142537-copy

Strijp is echt heel erg tof! Niet alleen staat mijn school daar maar er zijn ook nog en tof aantal leuke winkeltjes en food stores. Op school was er een hele gave expo over het merk Wacom. Alle tekenmensen die digitaal tekenen kennen het merk Wacom wel. Wacom is een merk die allerlei verschillende (teken) tablets produceert. Ik heb mogen tekenen op alle tablets en ook op een stuk papier… ja op PAPIER!! Maaarrr….. Als je op dat papier tekende kwam dit uiteindelijk digitaal op een laptop te staan. Wacom bied enorm veel als het gaat op digitaal tekenen. Er waren veel verschillende tablets, groot, klein, mat, touch screen en nog meer. Ik heb vandaag erg veel geleerd over Wacom maar ook over Adobe. Adobe is enorm populair en erg beroemd. Er werden verschillende lezingen gehouden over de programma’s die Adobe bezit. Het interessantste vond ik toch wel de lezing over digitaal tekenen en over animaties maken.

Verder was er op Strijp van alles te zien en ook veel te proeven en te eten. De Vershal was op zijn best, de Urban Shopper had alles groot uitgepakt en in het klokgebouw was ook van alles te zien. Op het Strijp plein was het erg druk en was er van alles te zien. Er waren verschillende biologische bedrijfjes over het maken van biologische producten, er was een muziek kamer, enorm leuke schommels, er was een hotdog kraampje met het varken wat je at erlangs.. levend, dit was erg zielig. Ze boden me ook nog een stuk aan om te proeven.. hoe voelen die mensen zich? Zo zou ik echt vegetariër willen worden!

SECTIE C
20161026_132010
Al snel gingen we door naar Sectie C. We waren opzoek naar vervoer tot deze super leuke pendelbus tegen kwamen. Het vervoer is echt top geregeld tijdens de DDW. In totaal rijden er 30 gratis.. ja mensen GRATIS taxi’s rond van Volvo, fiets taxi’s, hop hop bussen (??? What the H is dit ??? ) en deze leuke pendelbussen. De pendelbussen waren allemaal erg oud en deden me vooral denken aan van die leuke Amerikaanse films.

Toen we bij Sectie C aan kwamen was het even een gek momentje omdat we hiervoor entree moesten betalen. Het was 2 euro per persoon en je moest perse muntjes kopen om drinken en/of eten te kopen. Deze muntjes waren 2,50 per stuk en ik heb dingen gezien die echt een shock waren. Een zak friet was 1,1/2 munten… dude.. dat is bijna 4 euro voor een zakje friet, want dit waren niet de grootste zakken die ik heb gezien. Het is goed te merken hoe duur alles is en hoe bedrijven de prijs hoger maken. Onze vaste tent Bagels en Juices verkoopt normaal veel meer en de prijzen zijn normaal een stuk minder duur. Ik snap dit opzich wel.. leuk veel mensen, hop prijs omhoog.. maar sommige prijzen zijn echt schrikbarend hoog!

20161026_134556
We hadden een ronde gelopen over het plein en we hadden erg leuke dingen gezien, zoals een bedrijfje die schoenen maakt met prints erop die door mensen zelf zijn ontworpen. Iedereen kan een ontwerp insturen en als deze dan populair is en goed word verkocht komt deze op de markt. Er waren ook erg veel leuke vintage kleding winkeltjes en leuke ontwerpers. Ik had het boek ‘wreck this journal’ gekocht wat echt enorm tof is. Het is een boek met opdrachten erin en al die opdrachten zorgen ervoor dat je boek steeds verder kapot gaat.. hoe leuk.

De volgende halte was voor ons het centrum. Helaas was er flink wat onenigheid over het vervoer. We besloten naar het centrum te gaan door middel van een taxi. We zochten naar de plek waar we opgehaald konden worden. Het was erg onduidelijk aangegeven en uiteindelijk zagen we een bord met een pijl richting de weg. We liepen naar de weg maar er was niks te zien. Een man die “vrijwillig” aan het rondlopen was om te “helpen” zei dat we langs de weg konden wachten. Op dit moment waren we de enige die aan het wachten waren tot er meer en meer mensen kwamen. De eerste taxi kwam aan alleen die had gelijk pauze. Toen de 2e taxi aan kwam rijden reed deze voorbij en vroeg aan ons of wij het begin van de rij waren.. “JA!” riepen wij en ze reed gewoon door naar de hoek van de straat. De mensen in de auto stapte uit en de mensen die net aan kwamen lopen kropen gewoon voor en stapte in.. “ja” zei die man die ons naar de zijkant wees, “jullie hadden hier op de hoek moeten wachten, dit is het begin”…………………………………………………………………… EN JE ZEGT NET……………. *zucht*.. oke leuk, er was een flinke opstook tegen die man en de eerst volgende auto hadden we al gelijk geclaimd. Verder was het wel een leuke rit, weer eens wat anders van Eindhoven gezien.

HET CENTRUM
20161026_151958

Eenmaal in het centrum was het tijd om te zitten en om wat te drinken (ook een plaspauze). Dit hadden we gedaan bij cafe/restaurant ‘de Vooruitgang’ super leuk tentje met een hele mooie binnenkant. Het is erg groot en er valt veel te zien. Ik heb (zoals gewoonlijk) een lekkere warme Latte Macchiato met een lekker koekje. Na de fijne pauze en het lekkere drankje was het tijd om in de stad rond te neuzen voor de DDW… maar… waar is heel de DDW in het centurm? We konden niks vinden. Heel fijn ook dat we een kaart ergens konden krijgen met en route naar de expo’s *kuch*. Het was tegen half 4 en we besloten dus maar even een klein rondje te lopen in de stad. We hadden niks meer gekocht en we waren er eigenlijk wel klaar mee. We hadden 13 minuten om de trein te halen en we hadden dit gehaald… maar toen… toen was er STARBUCKS… dam dam ddaaaaammm… Nee echt serieus, Starbucks is een hel. Als ik dit zie word ik helemaal gek en moet ik wat hebben… hebben hebben hebben.. Starbucks is ook helemaal in de herfst/halloween mood en ik had gekozen voor de….

20161026_163138

Dit was echt enorm lekker! De Vampire Frappuccino is een.. ja.. hoe leg je dit uit.. een soort ijskoffie van Mokka, aardbeien siroop en slagroom. Het was een enorm lekkere zachte combinatie. Ik ben niet echt dol op mokka maar in combinatie met aardbeien is het toch wel echt erg lekker. Normaal tijdens de herfst pak ik altijd de Pumpkin Spicey Latte (ik hoop dat ik dit goed schrijf), maar helaas was deze niet meer leverbaar. De pumpkin is een warme koffie gemaakt van pompoen en kruiden. Je proeft ook goed dat het kruidig is omdat je keel er goed van gaat branden. De smaken zijn erg lekker en ik denk dat dit toch wel echt mijn favoriet was. Het personeel was ook erg leuk. Ik heb lang gekletst met een medewerker over halloween, tattoos, piercings en over werken bij starbucks. Het was weer erg lekker en we hadden zat tijd over om de trein te halen.

20161026_163408

Het was een erg leuke dag, veel geleerd en veel gezien. Het is zeker iets wat ik ieder jaar wel weer wil bezoeken. Er zouden wel wat dingen anders mogen maar voor zo’n grote organisatie vind ik het knap wat ze allemaal doen.

Gaan jullie nog naar de DDW of zijn jullie er al geweest? Laat mij hieronder weten wat jullie ervan vonden!

XOXO
Maud

290 total views, 1 views today

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *