Dutch Comic Con: 2/2 De Conventie

Dutch Comic Con 2017
24-25-26 maart

Vrijdag:
Om 12 uur ben ik naar het station gegaan om te reizen naar Utrecht voor de jaarlijkse conventie Dutch Comic Con wat voor het 3e jaar word georganiseerd in de jaarbeurs. Dit jaar ging ik samen met een cosplay groepje staan in de cosplay area van DCC. Om 13:15 kwam ik aan op het station maar omdat de andere vanaf Rotterdam moesten komen en er daar geen treinen reden werd het iets later voor we konden beginnen. Om 14:30 hadden we afgesproken bij de achterdeuren van de jaarbeurs. We haalde ons bandje op en we kregen een kleine rondleiding door de hallen heen. Eenmaal bij de stand bleek het dus dat de stand veel groter was als wat we hadden verwacht. Het was zelf te groot aangezien we tafels terug moesten brengen. Het was vooral veel opbouwen en alles klaarzetten en tussendoor de andere cosplay groepen meehelpen en gezellig mee kletsen. Om 7 uur waren we klaar en zijn we met de alle groepen nog iets gaan eten.Zaterdag:

Deze dag begon al erg vroeg omdat we al om half 10 aanwezig moesten zijn bij de stand om te zorgen dat iedereen klaar is voor de opening. Om 10 uur gingen de gordijnen open en stroomde iedereen naar binnen. Onze stand stond helemaal aan het begin en we hadden heel mooi zicht op het hoofdpodium. De menigte kwam binnen en er werden al snel veel foto’s bij ons gemaakt. Vooral onze Rick en Negan waren erg populair. Wat ik vooral moest doen was mensen informeren over onze stand, de props die wij hebben gemaakt, onze cosplayers en wat wij allemaal doen. Om 13:00 hadden wij een meeting van alle Walking Dead fans en om 14:45 tot 15:15 stonden wij bij de Greenscreen Booth voor groepsfoto’s. Om 15:00 werd het ineens erg druk want Lennie James een bekende acteur uit de Walking Dead kwam speciaal voor ons om ook op de foto te gaan. Om 5 uur heb ik zelf even een klein rondje gelopen en even bij The Hillywood Show gekletst en wat gekocht. Om 6 uur was het afgelopen maar omdat er nog een aantal gasten waren en wij ook een aantal best wel dure spullen hebben liggen moesten wij wachten tot dat iedereen weg was. Nog even eten, thuis douchen en gelijk slapen voor de volgende dag.

Zondag:
Zondag was het een dagje voor mijzelf. Het was vooral veel rond lopen en veel cosplayers meeten. Ook was ik weer langs The Hillywood Show gelopen om hoi te zeggen en nog een beanie te kopen. Ik was met een goede vriend gegaan die ik heb leren kennen via The Dutching Dead. We begonnen met het lopen van een rondje om alles een keer te zien. Daarna zijn we alles gaan doen wat we wilde doen. Ik heb uiteindelijk nog een leuke button bij Cyarine gekocht en heel veel spullen gekregen bij de game area. Het was erg leuk en we zijn nog even langs de acteurs gelopen. Lennie James was erg lief en hij vond het heel erg gaaf dat onze groep The Walking Dead cosplayde. Ook heb ik nog heel even Face van The A-Team gezien… maar eerlijk gezegd was dit geen spontane man. Hij zei bijna niks en hij had totaal geen interesse in ons. We hebben met heel veel cosplayers gemeet en we hebben nog een aantal hele leuke foto’s gemaakt. Niet alleen van ons eigen maar ik heb voor het eerst ook heel veel foto’s van andere gemaakt. Deze foto’s zijn allemaal te vinden op mijn Flickr pagina —–► DCC 2017 album
Ik heb op het einde ook nog een stuk foam gekocht en heel veel gepraat over cosplay. Zo heb ik een cosplay account aangemaakt met de naam Dungelay en heb ik nog erg veel contact met alle cosplayers.

Ik kijk erg uit naar het volgende evenement!
Hoe was jullie ervaring op DCC?

213 total views, 1 views today

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *