Dutch Comic Con: 1/2 – De voorbereidingen

Over ongeveer een week is het weer zo ver, Dutch Comic Con 2017 in het mooie Utrecht. Een evenement waar alle gamers, cosplayers, standhouders en fans bij elkaar komen om elkaar te meeten en om te genieten van alle leuke dingen die er die dag te doen is.

Wat is Dutch Comic Con?
Hoewel DCC al best bekend is in Nederland zijn er toch nog altijd wel mensen die zich afvragen wat Dutch Comic Con nou eigenlijk is. Dutch Comic Con is een evenement in Utrecht wat dit jaar voor het 3e jaar georganiseerd word. Comic con is een een erg groot concept wat niet alleen in Nederland gehouden word maar in heel veel steden over de hele wereld. Er is de hele dag van alles te doen en je hoeft je zeker niet te vervelen. Zo heb je een hele game corner, een cosplay contest, verschillende cosplay groepen met een eigen stand, winkeltjes, veel entertainment, meetings met andere cosplayers en zeker niet te missen.. alle bekende acteurs uit films en series die speciaal uit het buitenland zijn overgevlogen om fans te ontmoeten.


Cosplay op Dutch Comic Con
Op Dutch Comic Con kun je het zeker niet missen.. Cosplay! Cosplay betekend letterlijk costumeplay wat is bedacht rond de tijd van Halloween in Amerika. In Amerika word al erg lang Halloween gevierd, mensen verkleedde zich als enge karaktertjes maar in de latere tijden begonnen sommige mensen zich te verkleden als bekende personages uit bijvoorbeeld Star Trek. Het verkleden is overgegaan naar Japan, in Japan zijn ze met verkleed feesten begonnen en dat werd later Cosplay. Nu is het Cosplayen over de hele wereld rond gegaan en ook in ons kleine kikkerlandje is het een grote hype aan het worden. Op Dutch Comic Con zie je de meest mooie Cosplays rondlopen. Zo zie je Disney voorbij komen maar ook League of Legends, Zelda, serie karakters, film karakters en veel game karakters.

Mijn Cosplay
Het afgelopen jaar ben ik heel erg veel bezig geweest met Cosplay characters maken. Mijn eerste zelf gemaakte kostuum was afgelopen jaar voor Dynamiccon in Eindhoven. Hiervoor heb ik zelf een jurk in elkaar geknipt, genaaid en geplakt en ik moet zeggen.. het is mooier geworden dan dat ik verwachtte. Aangezien het een eigen karakter was herkende niemand het en kreeg ik veel verwarde gezichten. Nu wilde ik graag een bestaand karakter cosplayen, maar dat is best moeilijk om te kiezen aangezien er enorm veel leuke films, series en games bestaan.


The Dutching Dead
4 Jaar geleden begon ik met het kijken van The Walking Dead en 4 jaar later kijk ik nog steeds met heel erg veel plezier naar deze super toffe serie. Via verschillende conventies heb ik de cosplay groep The Dutching Dead leren kennen, een grote groep Nederlandse Walking Dead fans die samen een groep hebben opgericht. Na deze groep een paar keer gezien te hebben en leek het mij erg leuk om deel te nemen aan deze groep. Een Cosplay bedenken was niet heel lastig aangezien er een moment was waarbij ik mijn tranen niet in mijn traanbuizen kon laten. Het moment dat ze Sophia vinden in de schuur bij Hershel Greene was toch wel echt even zwaar, vandaar dat ik er voor heb gekozen om een walker Sophia cosplay te maken. Voor het gemak qua grime en lenzen enzo ga ik ook nog een volwassen versie van Sophia maken, zeg maar de wat-als-Sophia-nog-had-geleefd versie. Ik ben op zaterdag te zien bij de stand van The Dutching Dead!


The Hillywood Show, Lennie James, Kaomoji, Cyarine &  PretzlCosplay
Ik kan niet wachten om een aantal mensen weer te zien en om een aantal mensen te ontmoeten. Zo zie komt The Hillywood show weer terug naar DCC. Vorig jaar heb ik ze helaas gemist maar dit jaar ga ik ze zeker zien en ook zeker spreken. The Hillywood show maakt verschillende leuke parodies op films, tv shows en celebs. Met meer dan 1 miljoen subs op YouTube worden ze populairder en populairder.
Ook Lennie James (Morgan van The Walking Dead) komt te gast op zaterdag en zondag. Ik ben erg benieuwd wat Lennie van onze stand vind en hoe hij gaat reageren. Kaomoji is ook altijd erg leuk om heen te gaan. Ze hebben leuke en schattige kleding en daarbij zijn het goede vrienden van mij geworden. Ook instafamous Cyarine is te vinden met een eigen standje. 1 Miljoen volgers moet natuurlijk gevierd worden en dat gaan we doen ook! Als laatste wil ik ook zeker even langs PretzlCosplay gaan. Pretsie is een erg groot voorbeeld voor mij en ik kan altijd heel erg genieten van haar livestreams op Twitch. Ik hoop dat ze weer wat verkoopt zodat ik een jasje bij haar kan kopen 😀

Gaan jullie dit jaar naar Dutch Comic Con? Zo ja: Ga je gecosplayed? Zo nee: Waarom niet?
Ik ben beide dagen als Sophia van The Walking Dead te vinden. Zaterdag bij The Dutching Dead stand en op zondag loop ik zelf overal rond. Een fototje is altijd leuk!

Tot dan!!

236 total views, 1 views today

Share This:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *