Comic Con Europe: Rotterdam

4-3-2017|9:00|Oisterwijk
Soms heb je dat wel eens, van die dagen dat je geen zin hebt om uit je bed te komen. Nou vandaag was niet zo’n dag! Het was namelijk tijd voor Comic Con Europe: Rotterdam. Mijn cosplay lag klaar en ik had er zin in!…

Om 9:00 ging mijn wekker en ik had een dag van te voren al gekeken hoe ik moest rijden en wat ik aan ging doen naar de con. Ik vind het altijd leuk om verkleed te gaan aangezien het normale leven altijd zo standaard is. Ik koos ervoor om als mijn eigen karakter Levana te gaan waar ik een fantasie blog van heb gemaakt www.onemagicday.wordpress.com. Tegen half 11 besloot ik om te gaan en aangezien ik de route al had uitgezocht had ik geen navigatie nodig. Voor de zekerheid neem ik wel altijd een TomTom mee voor als mijn telefoon (bijna) leeg is en dat was maar goed ook. Eenmaal bij Rotterdam waren er een stuk of 3 afslagen: 1. links geen idee waar heen, 2. een dikke file in en 3. een afslag naar Rotterdam met iets erbij wat ik niet kende. Nou 1 viel gelijk af omdat Rotterdam er niet bij stond en 2 ook omdat ik geen zin had in file. Gelukkig was 3 de goede afslag want ik kwam uit bij het Feyenoord stadion en ik had van een collega gehoord dat het die richting in was. Na 20 minuten te hebben rondgereden zonder een bordje RCC of Ahoy heb ik toch maar de navigatie op mijn telefoon aangezet om het te zoeken. Het was vanaf dat moment nog 10 minuten rijden en hoe dichter ik ook bij kwam, er was geen enkel spoor van een bord Ahoy of RCC.

Eenmaal binnen was het tegen 12 uur en ik had best wel zin om iets te eten. Er waren 2 plekken om te eten, een plek op de con zelf en een plek buiten de con in het Ahoy gebouw. In het Ahoy gebouw had je keuze uit broodje beenham, pizza, kaasbroodjes, friet met een hamburger en soep dacht ik. Ik had daar niet heel erg zin in dus besloot ik op de conventie wat te pakken. Op de con had je een broodje hotdog, broodjes gezond, iets japans? en nog een paar dingen. Een broodje gezond was voor mij eigenlijk al gelijk goed en ik had besloten om deze op te eten buiten de con waar je veel plek had om te zitten. Erg lekker broodje en genoeg keus om te drinken.

Ik was vergeten om contant geld mee te nemen maar dat moet bij een conventie geen probleem zijn… dacht ik. Ik vroeg om een pinautomaat in de conventie zelf waar ik een antwoord op kreeg dat hun er een zouden moeten hebben maar die deed het niet. Oké vervelend, maar is er ook een die het wel doet. Ja die is er ongeveer in het midden van de gang. Er was maar liefst 1 pinautomaat met een rij van hier tot aan Amsterdam. Het was bijna een half uur wachten voordat je eens kon pinnen. Toen was ook nog eens het geld op dus moest er een wagen komen die even geld erbij moest doen. Dus een tip! Neem contant geld mee!! Altijd!!!

Foto: RCC
Foto: Rcc

Nadat ik eindelijk had kunnen pinnen liep ik terug naar terug naar de con. Onderweg werd ik aangesproken door een vriendelijke man die van mij een foto wilde maken. . Ik liep naar binnen en toevallig was net de Q&A van Harry Melling bezig die ook wel bekend is als Dudley Dursley in Harry Potter. Hij was een van de redenen waarom ik naar deze con wilde gaan. Het was een leuke Q&A en ik kon niet wachten om hem persoonlijk te spreken. Voor dit moment wacht ik altijd als het wat rustiger word zodat je ook de tijd met ze kan nemen. Ik heb maar eerst besloten om een rondje te gaan lopen.

Het was helaas maar een zaal en nog niet eens zo groot. Ik begon bij het begin waar de info tent stond en ik liep zo rij voor rij af. Het waren ongeveer 4 rijen en het was heel rommelig en krap op elkaar. Na nog geen half uurtje te hebben gelopen had ik alles gezien en was ik ook eigenlijk klaar met de hele conventie. Ik had ook maar weinig winkeltjes gezien waarvan ik dacht van oh leuk om daar wat te gaan kopen. Hoewel er heel groot NETFLIX op de website staat was deze stand nergens te bekennen. Er was een kleine stand van bijna 3 bij 3 van de Vue waar een paar game controllers stonden. Ik heb niks kunnen zien wat het was of wat er gedaan werd zo klein was het. Ook was er een heel leuk standje van The Dutching Dead, een cosplay groep met allemaal fans van The Walking Dead. Het was enorm gaaf gedaan want ze hadden een hele gave deur uit de film en je kon jezelf laten ombouwen tot zombie.

Gemaakt door Ella van Houten
Gemaakt door Ella van Houten

Ik vulde mijn tijd vooral met het kletsen met mensen die ik heb leren kennen op andere cons en via facebook. Er zijn veel leuke cosplay en fan groepen waar je leuk mensen leert kennen zoals de pagina’s: CosplayNL en Harry Potter Nederland. Zo heb ik ook Ella van Houten leren kennen die deze prachtige creatures heeft gemaakt van de film Fantastic Beasts: and where to find them. Je leert ook heel erg veel van andere mensen en dat is wat deze cons leuk maakt. En vooral deze con werd door de mensen om je heen leuk gemaakt.

Tegen een uur of 5 besloot ik maar eens om een handtekening van Harry Melling te gaan halen en om te praten met alle acteurs in de guest area. De guest area was erg saai en het was een lange tafel met alle acteurs eraan. Het waren allemaal erg lieve acteurs, helaas kende ik er maar 2 van. Ik heb met acteur Daniel Portman geklets die in Game of Thrones speelt. Hij vertelde over mensen die stiekem foto’s van ze maken en dat hij daar een hele erge hekel aan heeft. Hij voelt zich letterlijk een beest in een dierentuin als mensen stiekem foto’s van hem maken. Het was erg leuk om deze man te spreken en hij heeft ook een erg goed gevoel voor humor.
Als tweede ging ik naar Andrew Rothenberg die Jim speelde in The Walking Dead. Met hem was ik vooral aan het praten over zijn rol als Jim en over de hitte tijdens het opnemen van de scenes, maar ook vertelde hij over zijn kleine rol in de serie American Horror Story: Asylum en vanuit daar kregen we het over allerlei andere series. Hij is een groot fan van Stranger Things en The OA.
Als laatste ging ik naar Harry Miller waar op dat moment niemand stond. Ik vroeg om een handtekening in mijn boek en hij was helemaal blij om dit boek te zien (de character vault). Hij had het boek nog nooit van binnen gezien en hij begon gelijk te vertellen over zijn rol als Dudley in Harry Potter. Zo begon hij als 10 jarig jongetje in film 1 en stopte hij 17 jaar later als 27e jarig man in de laatste film. Zijn leven bestaat veel uit Harry Potter maar hij wil op zo min mogelijk conventies staan omdat hij er geen werk van wil maken. Hij was erg lief en heel erg vriendelijk, ook was hij een beetje verlegen en zenuwachtig voor alles wat er gebeurde. Hij kwam echt totaal niet over als de hondsbrutale Dudley Dursley, dus vroeg ik of hij een stukje kon zeggen als Dudley en dat deed hij. Het was erg grappig om te zien en ik moest mijn lach inhouden omdat hij totaal op mij flipte als ik ging lachen. Na zijn rolletje ging hij weer gelijk verder als de lieve Harry. Wat een verschil en wat een verassing dat hij zo’n karakter heeft. Ik hoop hem ooit nog een keer te spreken.

Tegen half 6 was bijna iedereen weg en besloot ik ook maar te gaan. Was het een aanrader? Nou deels wel en deels niet. Het is de entree prijs niet waard maar het is wel gewoon gezellig om er even naar toe te gaan. Ook ben je er nog niet eens een halve dag kwijt en kost het parkeren 13,- (vast tarief). Ik hoop dat het in Amsterdam wel wat beter gaat.

~Maud

1,206 total views, 1 views today

Share This:

2 Replies to “Comic Con Europe: Rotterdam

    1. Hoi Paul. DCC is inderdaad een stuk beter en ik ga er ook al heen vanaf het begin. Dit is toch wel mijn favoriete con van NL!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *